NRK Meny
Brent krem

Mango, lime og five-spice gir en nydelig smak på desserten.

Foto: NRK

Brent krem med mango, lime og five-spice

Brent krem er en dessert du kan gjøre klar dagen før festen. Her brukes det five-spice-krydder. Oppskriften får du her.

Slik gjør du

Skrell mangoene og skjær dem i terninger. Ha mangoterningene over i en stekepanne eller kasserolle. Tilsett revet skall av 1 lime og saften av 2. Ha i brunt sukker og five-spice krydder.

Kok opp og la blandingen småkoke i 8-10 minutter, til mangoen er bløt. Trekk til side, mos halvparten av mangoen og bland det sammen med resten igjen.

Varm ovnen til 160 ºC.
Kok opp fløte, melk og 25 g sukker. Visp sammen eggeplommer og 25 g sukker i en bolle.

Spe med den varme melken mens du visper. Ha det hele tilbake i kjelen og varm opp forsiktig under omrøring til blandingen tykner noe. Varmer du kremen for mye kan den bli kornete.

Fordel mangoen i 6 porsjonsformer. Sil kremen og hell den forsiktig over mangoen. Sett formen i et vannbad, la det være vann 2-3 cm opp på formene.

Bak i ovn i 30-35 minutter, til kremen har satt seg. Avkjøl kremen i minst 4 timer, gjerne over natten. Bland resten av sukkeret med malt ingefær. Dryss det jevnt over kremene og karamelliser med en creme bruleè-brenner.

Server.

Tips

Five-spice krydder kan kjøpes ferdig eller du kan lage din egen miks.

Til ca 2 ss trenger du:
2-3 stjerne anis
1 ts Szechuanpepper
5 cm kanelstang
1/4 ts fennikelfrø
1/4 ts malt ingefær
2 nellikspiker

Kvern alt i sammen i en krydderkvern, hurtigmikser eller morter.

Five-spice krydder er ofte brukt i det asiatiske kjøkken. Passer utmerket til f.eks. å krydre andebryst med, eller som en ingrediens i BBQ-saus eller i glasuren til juleskinken.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV