NRK Meny
Brennende kylling med svart pepper

Kyllinglår marinert i pepper og kokt i en halv time.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder / Channel 4

Brennende kylling med svart pepper

Mye sterk smak av svart pepper til det milde kyllingkjøttet gir en spennende rett. Oppskrift fra TV-serien Ei verd av krydder.

Slik gjør du

Ha kyllingen på en stor tallerken.

Bland 1/4 av pepperen, gurkemeien, sitronsaft og litt salt i en liten bolle. Gni inn kyllingen med blandingen. Dekk den til og la den stå og marinere i noen timer.

Bland den grovhakkede løken med hvitløk og ingefær til det blir en jevn pasta.

Resten av pepperen ristes i en varm, tørr panne til den får en deilig nøtteaktig duft og det begynner å røyke av pepperen. Rist pannen så ikke pepperen blir brent.

Varm opp en god slant olje i en stekepanne (med lokk) og stek de tynne skivene løk til de er myke og gylne. Tilsett løkpastaen og fortsett å steke til væsken har fordampet og løken begynner å bli brun.

Tilsett ristet pepper (legg litt til side for bruk senere) og kyllingen, inkludert marinaden, 3 dl vann og 1/2 ts salt.

Kok opp, sett på lokk og la det småkoke i ca. 30 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett litt mer vann hvis sausen blir for tykk.

Server kyllingen med resten av den ristede pepperen, dampet ris, varme chapattis og salat.

Tips

Flere oppskrifter: Ei verd av krydder

Kilde: Emma Grazette i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4