Laster innhold, vennligst vent..
Brasme med rødbeter, sopp og remulade

Brasme med rødbeter, sopp, remulade og tynne brødskiver som er stekt i ovnen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Brasme med rødbeter, sopp og remulade

Fisk og smør er en uslåelig kombinasjon. Paul Svensson baker brasme i brunt smør i ovnen. Fisken serveres med rødbeter, syltet sopp og remulade.

Slik gjør du

Smørbakt brasme

Fileter fisken og gjør et snitt mellom den tykke og den tynne delen, ikke helt gjennom. Brett den tynne delen inn under den tykke for å få en jevnere steking. Legg filetene i en ildfast form. Ha på salt og hell over brunt smør. Bakes i ovnen på 150 grader.

Rødbeter

Skrubb betene nøye. Kok dem i lettsaltet vann til en kniv glir lett gjennom. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem med fingrene. Skjær rødbetene i båter. Bland dem med revet sitronskall og salt.

Remulade

Stek revet eple, finhakket sjalottløk og curry i litt matolje. Avkjøl. Visp samen eple- og løkblandingen med eggeplommene. Ha på matolje i en tynn stråle under konstant visping. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt crème fraîche.

Syltet sopp

Kok opp eddik, vann og sukker. Ha i soppen og la den trekke i minst en time.

Krutonger

Drypp olivenolje over brødterninger eller tynne brødskiver. Stek dem i ovnen og smak til med salt og pepper.

Servering

Legg rødbeter, sopp og remulade på tallerkenen, strø over rikelig med krutonger og eventuelt tynne skiver av en rå rødbete. Server fisken på en tallerken ved siden av. Ha på brunet smør.

Tips

Denne måten å tilberede fisken på egner seg godt for fisk med mye bein. Hvis man serverer fisken ved siden av er det lett å få beinfrie biter av fisken på tallerkenen, fordi det er enkelt å se hvor beina sitter.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE