Brasilianske små sjokoladeboller – brigadeiro

Brigadeiros med hakkede pistasjnøtter og kakestrøssel i mange farger.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Brasilianske sjokoladeboller – brigadeiros

I Brasil serveres brigadeiro i kopper, små skåler, på en skje eller i vakre papirformer.

Slik gjør du

Hell melken over i en stekepanne eller tykkbunnet kasserolle. Tilsett kakaopulver, smør og en klype salt. Varm blandingen over middels høy varme, under stadig omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring til sjokolademassen tykner, det tar cirka 10-15 minutter. Den brenner seg/fester seg i bunnen straks du ikke rører. Avkjøl i romtemperatur.

Smør hendene med litt smør og trill ut små sjokoladeboller. Rull bollene straks i ønsket pynt. Avkjøl bollene i kjøleskap i minst 2 timer før servering, oppbevares kaldt.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+