NRK Meny
Brandade av torsk eller lutefisk

Brandade av torsk eller lutefisk servert på sprø crostinis.

Foto: Fra FBI / NRK

Brandade på torsk eller lutefisk

Rester av torsk eller lutefisk kan bli en enkel tapasrett. Espen Vesterdal Larsen ønsker å ta vare på restene og lage en ny rett av dem.

Slik gjør du

Potetene skrelles og kuttes i biter.
Kok potetene i melken med hele hvitløkfedd. Når potetene er møre legger du fisken i gryta, og drar den vekk fra varmen.
Når fisken er varm siler du av væsken, og plukker ut feddene med hvitløk.
.Deretter moses ingrediensene sammen med en rotmoser, eller kjøres i en kjøkkenmaskin med grind på medium hastighet.
Når massen er knust sper du i olivenoljen litt og litt.
Smak til med salt, cayennepepper og urter.

Crostinis

Sett ovnen på 185 grader.
Skjær bagetten/brødet i skiver på cirka 0,5 centimeter.
Smør inn stekebrettet med olje, og legg bagettskivene på brettet. Dryss over olivenolje og maldonsalt.
Stekes i ovnen i åtte minutter. Hold øye med dem mens de steker, tiden går fort! Avkjøl.

Montering

Bruk 2 spiseskjeer og form små egg som legges på crostinis. Serveres med sprøstekt bacon og urter.

Kilde: Espen Vesterdal Larsen i FBI