Brandade

Brandade servert med blandet salat og kvarte røde paprika som er stekt i litt olivenolje.

Foto: DR

Brandade med fersk torsk

Brandade lages vanligvis med klippfisk, men denne gangen har brødrene Price bare kokt fersk torsk og blandet i brandaden. Og brandade er en slags plukkfisk som gratineres i ovnen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok potetene hele til de er møre i usaltet vann.
Kok hvitløkfeddene i melken.
Kok torsken i godt saltet vann.

Mos potetene med en visp og tilsett litt av melken som hvitløken ble kokt i. Pass på at mosen ikke blir for tynn. Ha i torsken og bland den inn i mosen.

Hakk eller mos de kokte hvitløkfeddene og bland dem i mosen. Tilsett olivenolje mens du visper. Krydre med salt og pepper og kanskje litt ekstra hvitløk.

Ha brandaden i en ildfast form og dryss over griljermel og revet Gruyere. Gratineres under grillen i ovnen til den er gyllen på overflaten.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR