NRK Meny
Bourride

Dampet breiflabb servert på et stykke toast og med fiskesuppe over.

Foto: DR

Bourride, fiskesuppe med aioli

Bourride er en fransk fiskesuppe hvor kraften blandes med aioli til en kremet suppe. Adam og James Price lager den med breiflabb og brødkrutonger.

Slik gjør du

Skyll fisken grundig for blod. Fjern gjellene, hvis hodet er med. Vask grønnsakene og skjær dem i store biter.

Ha bein og grønnsaker i en stor gryte og hell en halv flaske tørr hvitvin over. Fyll på med vann til alt er dekket. Ha i suppekvast, appelsinskall og fennikelfrø og kok opp.

La kraften koke i ca. 25 min, og skum av innimellom.
Sil kraften, tilsett safran og la kraften koke inn til ca. 1 ½ liter væske. Smak til med salt.

Aioli
Hvitløk knuses i en morter eller blandes med en god klype salt og en spiseskje smuler fra ferskt brød.

Bland inn fire eggeplommer. Tilsett olje, litt etter litt. Visp hele tiden, konsistensen skal bli som en tykk majones.

Del fisken i porsjonsstykker og la dem trekke i kraften. Ta dem opp og hold dem varme når de er ferdig kokt.

Halvparten av aiolien has i en bolle og røres sammen med de fire siste eggeplommene. Blandingen spes med varm kraft. Så helles aiolien som er blandet med kraften tilbake i gryten. Alt varmes forsiktig til konsistensen blir kremete. Det skal ikke koke, da skiller suppen seg.

Legg ristede brødkrutonger i bunnen av en suppetallerken, legg fisken oppå og hell den rykende varme suppen over. Serveres med ekstra aioli.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR