NRK Meny
Borsjtsj

Prøv noe helt annerledes til middag en dag og lag russisk rødbetsuppe.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Borsjtsj - russisk rødbetsuppe

Den mest kjente russiske retten er nok rødbetsuppen, borsjtsj. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer den både som forrett og hovedrett.

Slik gjør du

Finhakk løken og hvitløken. Skrell og skjær rødbeter og poteten i små biter.

Ta en kjele og tilsett olivenolje, løk, rødbeter og potet. Stek i 4-5 minutter.

Tilsett vann, hønsebuljongterninger og tomatpuré. La suppen småkoke under lokk i ca. en time til grønnsakene er helt møre.

Mos innholdet i kjelen med en stavmikser eller hurtigmikser. Varm suppen opp igjen og smak til med sukker, salt og pepper.

Server rødbetsuppen varm med rømme eller creme fraiche og dill i midten og grovt rugbrød ved siden av.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn