NRK Meny
Bordstabel

Bordstabelbakkels fra Elna Tangen rett fra stekeovnen.

Foto: Elna Tangen

Bordstabelbakkels

De avlange kakene skal stables fint når de serveres. Bordstabelbakkels har en stripe mandelmasse som pynter opp.

Slik gjør du

Dag 1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Skjær smøret i terninger, som smuldres fint i melet. Bland smør/mel, eggedosis og fløte, og elt deigen sammen. La den stå tildekket og kjølig til neste dag.

Dag 2

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Pisk inn sukker litt etter litt. Vend inn malte mandler. Fylles i sprøytepose med middels stor spiss.

Varm stekeovnen til 150- 160 °C.

Lag en mal på 12 x 2 cm av stiv papp.

Kjevle deigen ut til 2 mm tykkelse. Bruk malen og skjær ut bordstabelbakkelsene med kniv eller trinse. Legg dem på bakepapir og ovnsbrett. Sprøyt mandelmassestripe på hver bakkels.
Stekes midt i ovnen til de er gylne, i ca. 15 min.
Avkjøles på flatt underlag, og oppbevares i tett boks.

Ved servering stables de oppå hverandre på fat. Derav navnet bordstabel.

Kilde: Elna Tangen i tv-programmet «Julebakst»