NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Bønnesuppe med eple og timian

I Garborg-året 2001 ga Ruth-Hege Holst ut kokeboka «I Huldas kjøkken», en samling oppskrifter inspirert og modernisert etter Hulda Garborgs kokebok «Heimestell».

Slik gjør du

Smelt smør i en kjele. Skrell eplet og fjern innmaten, og del det i terninger.
Fres eple og timian over middels varme et par minutter, og sett det til side.

Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 5–6 minutter.
Avkjøl det så i rennende kaldt vann, tørk bønnene godt og skjær dem i grove stykker.

Kok hønsekraft, kremfløte og crème fraîche en halvtimes tid.
Tilsett så blandingen av bønner, eple og timian, tilsett pepper og salt og kok til bønnene er møre (ca. 5 min.).

Bruk stavmikser eller god matprosessor til gjøre suppen glatt. Kok opp suppen og rør inn 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Ha i champagne rett før servering.
Pynt med halvpisket kremfløte og hakka timian.

Dersom suppen blir laget med erter, tilsetter du ertene når suppen er ferdigkokt, og like før du kjører den glatt med stavmikser.

Tips

Oppskrift: Hønsekraft

Kilde: Ruth-Hege Holst