Hopp til innhold

Bønner, linser og kikerter inntar norske kjøkken

Bønner, linser og kikerter er sunt, godt og veldig billig. Nordmenn har virkelig åpnet øynene – og munnen – for denne belgfrukten. De siste årene har salget økt kraftig, og vi byr på de gode rettene.

Bønnesalat med bacon og karse

Snadder bønnesalat med bacon og karse.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Bønnene og inntoget av linsene i det norske kjøkkenet har skjedd gradvis. Og over flere tiår ser vi en mangedobling. Det indiske kjøkkenet har alltid ligget foran her.

Bønner, linser og kikerter får lite promotering eller fancy innpakning. De selger seg selv på smak, næring og pris. Det gjør denne retten også.

Belgfrukter er det kroppen vil. De er proppfulle av vitaminer og mineraler. Her er salaten et fullverdig måltid.

For noen frister burgere mest. Og vi lover mye god smak i denne burgeren med linser og kikerter.

Det er lurt å bytte ut deler av kjøttet med belgfrukter. Prøv denne og bli overbevist.

Amerikanerne har i likhet med asiaterne oppdaget linser og bønner lenge før oss. Denne bønnegryta er supergod og familievennlig.

Når bønner blandes med noe søtt og sprøtt, noe sterkt og salt – da får du en superbønnesalat.

Sist, men ikke minst, denne snadder salaten med bacon, karse og vinagraitte.