Bønner og erter med traktkantareller og parmesan

Belgvekster brukes for lite med tanke på at de suger opp smak og blir veldig aromatiske og saftige når man gir dem en sjanse.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Bønner og erter med traktkantareller og parmesan

Bønner, erter og sopp får koke i hvitvin og blir sammen med sideflesk og parmesan til en kremet og fyldig rett. Den piffes opp med en enkel fennikelsalat.

Slik gjør du

Legg bønnene og ertene i bløt over natten. Hold hver sort for seg. Hell av vannet og kok i nytt vann i 30 minutter, fortsatt hver for seg.

Stek fleskeskivene på plate i ovnen på 200 grader til de får fin farge, cirka 15 minutter. Skjær i strimler.

Sil og skyll bønnene. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp løk, hvitløk og traktkantareller i litt olje og en klatt smør. Tilsett erter og bønnene. Hell på vin og la det småkoke sammen. Tilsett buljong etter hvert. Kok til bønner og erter er myke, total koketid er cirka 15 minutter.

Rør inn finhakket rosmarin og smør. Avslutt med sideflesket og revet parmesan.

Fennikelsalat

Skjær fennikelen i tynne skiver. Skjær soppen i skiver. Bland alle ingrediensene til fennikelsalaten og server den sammen med retten.

Tips

  • Du kan også bruke bønner og erter på boks, som bare varmes opp.
  • Du kan erstatte salt flesk med bacon.
  • I Norge anbefales det å ikke spise rå sjampinjonger eller annen sopp. De bør varmebehandles med koking eller steking.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE