Slik gjør du
Legg bønnene og ertene i bløt over natten. Hold hver sort for seg. Hell av vannet og kok i nytt vann i 30 minutter, fortsatt hver for seg.
Stek fleskeskivene på plate i ovnen på 200 grader til de får fin farge, cirka 15 minutter. Skjær i strimler.
Sil og skyll bønnene. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp løk, hvitløk og traktkantareller i litt olje og en klatt smør. Tilsett erter og bønnene. Hell på vin og la det småkoke sammen. Tilsett buljong etter hvert. Kok til bønner og erter er myke, total koketid er cirka 15 minutter.
Rør inn finhakket rosmarin og smør. Avslutt med sideflesket og revet parmesan.
Fennikelsalat
Skjær fennikelen i tynne skiver. Skjær soppen i skiver. Bland alle ingrediensene til fennikelsalaten og server den sammen med retten.
Tips
- Du kan også bruke bønner og erter på boks, som bare varmes opp.
- Du kan erstatte salt flesk med bacon.
- I Norge anbefales det å ikke spise rå sjampinjonger eller annen sopp. De bør varmebehandles med koking eller steking.