NRK Meny

Bondeomelett med purreløk, potet og tomatsalat

Reneé Fagerhøis omelett er et godt middagsalternativ om du ønsker å unngå kjøtt og fisk.

Slik gjør du

Kok potetene møre i saltet vann, avkjøl og kutt i tynne skiver.

Skjær purren i tynne skiver. Stek purreløken blank i en panne og tilsett potetskivene og friske urter.

Pisk sammen egg og væske sammen med 2 ts salt og 1/2 ts kajennepepper. Bland purreblandingen sammen med eggblandingen. Riv osten og bland den inn i eggeblandingen, og hell den over i en smurt form med bakepapir.

Stek omeletten på 180 °C i cirka 15 minutter. Ta den ut av ovnen når den fortsatt er litt myk i midten, og la den hvile i 10 minutter, sånn at den trekker gjennom for et mer saftig resultat.

Kutt tomatene i to, eller mer hvis de er store. Ha tomatene i en bolle, krydre med salt (bruk gjerne et flaksalt her - som maldon) og pepper, eddik og olivenolje. Bruk hånden og klem tomatene godt sammen. Vend inn løk i skiver, finhakket hvitløk og masse revet basilikum.

Kilde: Reneé Fagerhøi i Frokostradio, NRK P1+