Egg og vann i omeletten
Foto: Egil Torheim / NRK

Bondeomelett

Bondeomelett er lett å lage, men krever litt tid. Det er mange ingredienser som må hakkes, så her gjelder det om å samarbeide.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær potetene i båter, hakk squash og rødløk. Fres potetene og grønnsakene i pannen til de mykner. Smak til med salt og pepper.

Visp sammen egg, salt, pepper og melk eller fløte. Hell blandingen over grønnsakene i pannen. Strø over ost og stek omeletten forsiktig til den begynner å stivne i kantene (ikke rør i den, men rist litt i pannen om nødvendig).

Ta pannen fra varmen før overflaten er helt stivnet. Omeletten skal være litt "fuktig" øverst. La den stå i omtrent 5 minutter, da er den litt fastere. Bruker du liten panne på stormkjøkkenet må du halvere mengden.

Kilde: Den Norske Turistforening