NRK Meny
Nugattisnurrer

Marits nugattisnurrer er klare til å bli spist.

Foto: Øystein Westlie

Boller snurret med Nugatti

Nugattisnurrene pleier å forsvinne så fort de er kalde nok til å bli spist. Dette er oppskriften på luftige boller fulle av deilig, klissete sjokolade fra Nugatti-boksen.

Slik gjør du

Smuldre smøret i 3/4 av melet. Bland i resten av det tørre, men la det være igjen litt mel. Varm melken til 37 ºC og rør ut gjæren i den.

Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du at det ferdige resultatet blir seigt. Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha i bare litt mel av gangen slik at deigen ikke blir for fast.

Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse. Deigen skal forheve i 30-40 minutter og etterheve i ca. 20 minutter.

Ha litt mel på bakebordet og slå ut deigen. Elt den litt sammen før du ruller den ut til en lang pølse. Kjevle den ut til et rektangel på ca. 50x20 cm.

Smør på Nugattien. Du trenger ikke måle opp, bare smør på et passe tykt lag. Fordel mandlene eller nøttene over.

Rull deigen sammen til en pølse som du så skjærer i ca. 3 cm tykke skiver. Kle et stekebrett med bakepapir. Sett bollene over på stekebrettet, og la dem etterheve under et klede.

Visp egget lett sammen, og pensle snurrene før du setter stekebrettet midt i stekeovnen.

Stekes på 225 ºC i 12-14 minutter.

La dem avkjøles på en rist.

Kilde: Marit Røttingsnes Westlie