NRK Meny
Bollemelk

Bollene er på størrelse med golfballer og serveres med vaniljesaus, kanel og sukker.

Foto: Fra TV-serien Munter mat - egnsretter / DR

Bollemelk

Dessert med vaniljesaus og boller laget av poteter, potetmel og semulegryn. Bollene kokes i vann før de får et dryss av kanel og sukker.

Slik gjør du

Kok potetene helt møre. Mos de kokte potetene gjennom en sikt eller en potetpresse. Rør inn smeltet smør, semulegryn, potetmel, salt, sukker, to egg og skall av en sitron og en appelsin. Rør til det blir en sammenhengende masse.

Form kuler på størrelse med golfballer, og kok dem i usaltet vann i cirka 4-5 minutter. Vannet må ikke fosskoke. Ta dem opp og la dem dryppe av.

Vaniljesaus

Rør eggeplommene lyse med sukker og vaniljefrø. Melken kokes opp med vaniljestengene. Pisk litt av den varme melken i eggemassen, og hell det tilbake i gryten. Varm opp til sausen tykner (cirka 85 grader). Sil vaniljesausen over i en skål.

Servering

Server lune boller med lun vaniljesaus, og dryss over kanel og sukker.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat (Spise med Price)/DR