Bolinhos, portugisiske klippfiskboller

Små boller med klippfisk serveres med en saus av paprika og soltørkede tomater.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Bolinhos, portugisiske klippfiskboller

Fingermat laget av klippfisk, poteter, løk og basilikum. Klippfiskbollene får et skall av tempurarøre før de stekes i olje.

Slik gjør du

Kok potetene møre i vann sammen med hvitløk.

Stek løk og tilsett melk. Varm opp og tilsett klippfisken når melken er nær kokepunktet. Posjeres i ca. 10 min.

Hell av melken i en bolle og bland fisken med potetene, hvitløken og basilikum i en kjøkkenmaskin. Spe med olivenolje og noen skjeer av melken. La det røres sammen til det er kaldt. Smak til med salt og pepper.

Bland alle ingrediensene i tempurarøren.

Mos paprika og soltørket tomater til en saus.

Bruk en gaffel til å dyppe små boller av klippfisken i maisenna, så i tempurarøren og så i varm olje. Bollene er ferdige når de har en gyllen farge.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj