NRK Meny

Bolinhos de amor fra Portugal

Ved første øyekast fremstår bolinhos de amor som ganske kjedelige små kaker, men Tobias Hamann-Pedersen lover at det er de langt i fra. De forteller om portugisernes kjærlighet til det enkle, men velsmakende. Den syrlige glasuren gir kakene karakter.

Slik gjør du

Pisk sukker, egg og eggeplommer med håndmikser i 20 minutter uten å stoppe. Det er viktig for å få en myk deig. Tilsett revet sitronskall av en sitron og mel. Bland det til du får en jevn deig.

Varm opp ovnen til 200 grader og legg bakepapir på en bakeplate.

Sett små porsjoner av deigen på bakeplaten med en spiseskje. Pass på at de ikke kommer borti hverandre. Sett platen i ovnen og stek kakene i seks minutter. Ta kakene ut og legg dem på en kald rist med en gang. La dem avkjøles til romtemperatur.

Bland melis, eggehvite og sitronsaft til glasur. Smør et tynt lag på alle kakene. Bruk fingeren til å lage sirkler i den våte glasuren, så får de det rette uttrykket. La glasuren stivne og oppbevar kakene i en papirpose eller kakeboks, aldri i en plastpose.

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien Tobias på kakeeventyr/DR