Boeuf sauté Stroganoff
Foto: DR

Boeuf sauté Stroganoff

Brødrene Price flesker til med et helt program av mat som skal frityrstekes. Denne russiske klassikeren skal ikke selv i gryten, men passer godt sammen med frtyrstekte poteter.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær kjøttet i strimler på størrelse med en lillefinger. Strø over paprikapulveret. Hakk løg og stek den blank i en gryte med smøret. Når løken er ferdig, fisker du den opp og setter den til side.

Stek bacon i samme gryte, i små strimler, til det er gyllent. Baconet må ikke være før sprøtt. Ta også dette til side når det er ferdig stekt. Gjør det samme med soppen.

I fettet som er igjen i gryten bruner du kjøttet. Det skal gå raskt. Hvis det ikke er nok fett, må du tilsette litt olje. Husk å røre jevnlig.

Når kjøttet begynner å få fastere konsistens, har du i tomatpuré. Ha så i fløten sammen med løk, bacon og sopp.

Gi kjøttretten et kort oppkok, og smak til med salt og pepper. Serveres med pommes frites.

Tips

Flere retter fra samme program:

| | | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR