Laster innhold, vennligst vent..
Boeuf Bourguignon

Små løk og sjampinjonger tilsettes i gryteretten helt på slutten av kokingen.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Boeuf Bourguignon

Fransk kjøttgryte som skal ha god tid over varmen. Kjøttet koker sammen med rødvin fra Bourgogne, eller som vi sier på norsk: Burgund. Brødrene Price spiser den uten mye annet tilbehør. Alt du trenger er i gryten.

Slik gjør du

Flatbiff og røykt flesk skjæres i store terninger. Oksekjøttet rulles i mel.

Flesket stekes gyllent i den sorte gryte med en god klunk olivenolje og en tilsvarende mengde smør. Ta flesket ut av gryten, og sett det til side.

Brun kjøttet godt på alle sider. Tilsett salt og nykvernet pepper. Hell over en stor klunk konjakk og flamber. Ta kjøttet ut av gryten, og sett det til side.

Finhakk løk, sjalottløk og hvitløk. Skjær gulrøtter og purre i biter. Brun grønnsakene i restene av fettet i gryten. Kjøttet og flesket tilsettes sammen med en suppekvast. Hell i den gode burgundervinen, den samme som man vil drikke til retten. Sett til side omtrent en desiliter rødvin. Ha i oksebuljong til det dekker kjøttet i gryten. Skru ned til svakeste varme og la retten syde under lokk i omtrent to og en halv time.

De små løkene brunes i en gryte i litt smør og sukker. Tilsett resten av rødvinen og damp løkene møre på svak varme.

Sjampinjongene renses, sauteres i litt smør og smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Når kjøttet er mørt tas suppekvasten opp, og sausen smakes til. Hvis man vil kan gryten jevnes med litt maisenna som er rørt ut i litt av kraften. Men den må ikke bli for tykk. Løk og sjampinjonger tilsettes. Dryss over rikelig med hakket persille.

Serveres med lunt brød.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR