NRK Meny
Boccaciopai

De tre damene på Tre Stelle steker løkpaien i vedfyrt ovn.

Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Boccaciopai

Bo Hagström får med seg den litt hemmelige oppskriften på Boccaciopai fra den ene av de tre kvinnene som driver Tre Stelle i Chianti. De bruker løk fra Certaldo, Boccacios fødested.

Slik gjør du

Bland mel med egg. Arbeid inn olivenolje, tilsett vin og kna til glatt deig.

Kjevle ut deigen og kle bunnen og kanten på paiformen. Prikk bunnen med en gaffel Stek paibunnen på rist i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter.

La løk svette i olivenolje til den blir blank. Hell på vannet og kok løken myk. Rør inn rosiner og pecorinoost (eller parmesan) og la osten smelte.

Ha løkrøren over i den forstekte paibunnen. Stekes i 15 minutter på 225 °C.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat/SVT