NRK Meny

Bobotie

Bobotie er en sør-afrikansk spesialitet. Noen kaller den en god versjon av den engelske shepherd's pie. Bobotie består blant annet av kjøttfarse med tørket frukt. Resultatet blir både sterkt og søtt.

Slik gjør du

Legg brødbiter i melk.

Stek løken til den er blank. Tilsett alt krydder, sukker og salt og stek i 2-3 minutter.
Tilsett tomater, tomatpuré, rosiner, chutney, eddik, worcestersaus og syltetøy, og rør godt.
Kok opp og la det putre i 2-3 minutter.

Ta brødet ut av melken, bland bitene med kjøttfarsen og rør det godt inn i tomatblandingen.
La det koke, mens du rører av og til i ca. en time, eller til overflødig væske er borte.

Imens setter du ovnen på 180 ºC.

Når ovnen er klar, heller du kjøttblandingen over i en ildfast form.
Så tar du de piskede eggene og den gjenværende melken (fra brødbitene) og heller over blandingen.
På toppen pynter du med laurbærblad.

Deretter skal retten stekes i ca. 20 minutter.