NRK Meny

Blomkålsuppe med parmesan og scampi

Blomkålsuppe med litt ekstra. Scampi kan byttes ut med andre skalldyr eller fisk. Kylling smaker også godt i suppen.

Slik gjør du

Rens og fjern den groveste stilken. Lag noen mini blomkålbuketter og sett dem til side.

Kutt resten i små biter og ha dem i en kasserolle sammen med melken. La det koke til blomkålen er helt mør.

Kjør blomkålen i en hurtigmikser og spe med kokemelken.

Smak suppen til med salt, kajennepepper og sitronsaft.

Stek minibukettene i smør og smak til med salt og pepper. Krydre scampiene og tre dem på spydene. Bruk sterk varme og stek dem raskt (ca. 45 sek på hver side) i olje.

Og vips! Så er blomkålsuppen ferdig ...

Anrett suppen i dype tallerkener. Fordel de stekte blomkålbukettene, høvle over godt med parmesan, dryss med strimlet basilikum og en ”runde” olivenolje. Legg til slutt et scampispyd over.

Tips

Istedenfor scampi kan du bruke annen fisk og skalldyr f.eks. laks i store terninger. Kyllingfilet passer også i blomkålsuppen.

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV