NRK Meny

Blomkålsuppe med krutonger

Tina koker blomkål i melk og grønnsaksbuljong og blander alt med en stavmikser eller i en food processor.

Slik gjør du

Riv av en fjerdedel av blomkålsblomstene og legg til siden. Disse skal brukes til garnityr senere.

Skjær resten av blomkålet i mindre biter. Finskjær purreløken og fres halvparten av den sammen med blomkålen i litt olje.

Spar resten av purreløken til garnityr.

Hell i melken og grønnsaksbuljongen og la det koke til blomkålen er myk.

Tilsett Philadelphia-ost (hvis ønskelig). Bruk en håndmikser eller food processor til suppen blir jevn.

Når du skal lage krutongene, skjærer du baguettene i terninger og river hvitløken og ingefæren.

Rist brødet i smør og olje i en stekepanne. Bland inn hvitløken og ingefæren når krutongene har fått litt farge.

Hell suppen i skåler og garner med krutonger, blomkålsblomster og finskåret purreløk. Hvis du vil, kan du dryppe litt olivenolje over.

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas mat