NRK Meny
Blomkålsuppe ingredienser

Ingrediensene til Kjartan Skjelde sin blomkålsuppe.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er en av favorittsuppene til Kjartan Skjelde. Han serverer den med blomkålbuketter og et lite dryss med bacon.

Slik gjør du

Skjær blomkålen i grove biter og stek den sammen med grovhakket løk og finhakket hvitløk i solsikkeolje og smør til blomkålen har fått en gyllen og fin farge, ca. 8 minutter på middels varme.

Ha på kyllingkraft, melk og fløte og la det koke på svak varme til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.

Mos det hele i en blender og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sil suppa.

Kok blomkålbukettene fra ett blomkål i suppa til de er møre, 5-6 minutter før suppa serveres.

Stek baconet sprøtt i olje og dryss det over suppa helt til slutt.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde