NRK Meny
Blomkål
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Blomkål og bacon

Slik gjør du

Skyll blomkålen i saltvann, og skjær bort nederste del av stilken.
Kok opp vannet, og la blomkålen trekke i sju minutter. Hell av vannet.

Smelt smøret i en kjele, og fres hvitløken i. Trekk kjelen av platen.
Rør inn melet.
Tilsett melk i to omganger, rør godt mellom hver omgang for å få en jevn saus.
Kok sausen i cirka fem minutter.
Smak til med nykvernet pepper, salt og revet muskatnøtt. Tilsett osten og la den smelte i. Sausen skal være litt tykk.

Fordel sausen over blomkålen, og ha de sprøstekte baconbitene opppå.
Dryss over baslikum, eller andre friske urter.

Stek retten i ildfast form på 225 ºC i omlag 3 - 5 minutter.