Blodpudding

Stekte skiver av blodpudding med tyttebær og bacon.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Blodpudding

Blodpuddingen kan være både sprø og kremet, om man tilbereder den på rette måten. Blodpudding hører hjemme på hverdagsmenyen med syrlige epler, rørte tyttebær og sprøstekt bacon som tilbehør.

Slik gjør du

Lag blodpuddingen dagen før den skal serveres.

Eplene skrelles og finhakkes. Skrell og finhakk løken.

Sil blodet og visp inn buljong/øl og rugmel. Tilsett eple og løk. Visp kraftig. Tilsett krydder. Skjær spekket i små terninger. Rør det inn i røren.

Smør en to liters brødform og hell i røren. Dekk røren med bakepapir. Pakk formen inn i aluminiumsfolie. Stek i vannbad i en time på 175 °C.

Test med en pinne om puddingen er ferdig. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet over natten.

Skjær puddingen i passe skiver og stek skivene i smør.

Serveres med sprøstekt bacon, stekte eplebåter, persille og rårørte tyttebær.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE