NRK Meny
Blinis

Hva med å gjøre en vri på frokosten og lage russiske pannekaker med kaviar?

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Blinis med kaviar, rømme og rødløk

Blinis er navnet på russiske pannekaker som lages med gjær. De kan serveres med ulike toppinger både salte og søte. Den klassiske er med rømme og kaviar som her.

Slik gjør du

Skill eggeplommene fra hvitene.

Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.

La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.

Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene.

Ha smøret i blinirøren og vend inn de stivpiskede eggehvitene.

Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl blinis på rist.

Servering: Legg en spiseskje rømme, en spiseskje lodderogn eller kaviar og noen skiver rødløk på blinien.

Tips

I Russland stekes blinier i en 12 cm stor blinipanne, men de kan fint stekes som lapper i en større stekepanne også.

I den originale oppskriften brukes det bokhvetemel, men i Norge er ikke dette like enkelt å få tak i. Byggmel er en sunn og smakfull erstatning.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn