NRK Meny
Blekksprutsalat

Blekksprutkjøttet smaker ikke så mye, så det er grønnsakene og marinaden som gir smaken. Derfor er det viktig at salaten får stå og trekke.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Blekksprutsalat

En enkel blekksprutsalat som enten kan spise som forrett eller hovedrett. Det kommer an på hva man bruker som tilbehør.

Slik gjør du

Hvis du får tak i en stor, kokt blekksprut kan du med fordel fjerne skinn og sugekopper før du skjærer blekkspruten i passe munnfuller. Del den i to og fjern eventuelle innvoller, hvis det ikke er gjort før. Hvis du bruker små, kokte blekkspruter fjernes innvollene også og skjæres i passe munnfuller.

Bland blekksprutkjøttet med finhakket løk, hvitløk og finskåret paprika som er renset for frø. Tomatene skjæres i to og frø og saft fjernes med en skje. Skjær tomatkjøttet i små biter og bland det i blekksprutsalaten sammen med finhakket persille.

Pisk sammen ingrediensene til marinaden og hell den over salaten. La blekksprutsalaten stå å trekke på et kjølig sted i minst en halv time, gjerne mer.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR