Laster innhold, vennligst vent..
Blekksprutpølser med grønn potetmos

Potetmosen blir grønn med spinat eller grønnkål. Serveres med pølser formet som små blekkspruter.

Foto: Rubicon / NRK

Blekksprutpølser med grønn potetmos og hjemmelaget ketsjup

Til barnebursdag er pølser en sikker vinner. Familien Vauger serverer dem med grønn potetmos og hjemmelaget ketsjup.

Slik gjør du

Blekksprutpølser

Pølsene deles i to på midten.

Del så den nedre delen av hver halve i fire, men la den øverste tuppen være hel. Dette er «hodet» på blekkspruten. Stek blekksprutene pent gylne i stekepanne. Da vil «fangarmene» vri seg utover.

Grønn potetmos

Kutt potetene i små biter. Kok potetene møre i usaltet vann. Viktig å ikke ha salt I kokevannet! Da blir mosen som lim.

Mos potetene.

Kok opp melkog smør, bland dette inn i potetmosen.

Skjær vekk den grove midtstilken på grønnkålen. Riv kålen i biter, kok den kort i lettsaltet vann. Kjør kålen i blender sammen med bitte litt varm melk. Dette blandes så inn i mosen.

Smak til med salt, pepper og muskat.

Ketsjup

Brenn av (fres) tomatpureen litt i en kjele, for å få vekk rå-smaken. Tilsett hermetiske tomater, finhakket hvitløk og hakket løk. Kok opp, tilsett sukker, eddik og salt.

Senk varmen, og la sausen småkoke i cirka 45 min. Kjør ketsjupen glatt med stavmikser. Eventuelt press den gjennom en sil, for å få den helt glatt.

Juster smaken med salt, sukker og eddik. Hell ketsjupen på rene, varme, tørre glass/flasker og skru på lokket straks. Avjøl helt.

Ketsjupen er holdbar i minst en måned, hvis den oppbevares kaldt.

Kilde: Familien Vauger i TV-serien «Familiekokkene»