Blåskjell med pommes frites

Potetene er først kokt i olje og så stekt. Her serveres pommes frites som tilbehør til blåskjell.

Foto: Eva Robild / SVT

Blåskjell og pommes frites

– Noe av det beste som kommer fra Belgia, sier kokk Tareq Taylor. Han serverte moules frites, eller blåskjell med pommes frites, i tv-serien Hygge i hagen. Her har du oppskriften på dampede blåskjell og potetene som har hatt to bad i olje.

Slik gjør du

Blåskjell

Vask blåskjellene godt. Kast alle som er skadet eller ikke vil lukke seg.

Skrell løken. Finhakk løk, chili og hvitløk. Skjær sideflesket i små terninger. Fres løk, hvitløk, chili og sideflesk i olivenolje på sterk varme. Tilsett sitrontimian, fennikel og blåskjell. Rør fort rundt og tilsett vin og sitronsaft. Legg lokk på gryten og kok blåskjellene i omtrent fem til ti minutter. Løft på lokket innimellom, og rør rundt. Når blåskjellene har åpnet seg er de ferdige. Serveres med sprø pommes frites.

Pommes frites

Vask potetene. Skjær dem i staver som er omtrent 1,5 cm x 1,5 cm tykke. Varm opp oljen til 140 grader. Bruk gjerne termometer. Kok potetene i oljen til de fortsatt har en kjerne i midten. Ta potetene ut av gryten, og la dem renne av på kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Ta bort urenheter i oljen, og varm den opp til 170 - 180 grader. Friter potetene, litt om gangen, så ikke oljen blir avkjølt. Friter til potetene har fått fin farge og er sprø. La dem renne av seg, strø på salt og server.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT