NRK Meny
Blåskjell med tomat, chili og agurk

Agurken skal fortsatt gi litt tyggemotstand, så den has i blåskjellgryten helt til slutt.

Foto: Eva Robild / SVT

Blåskjell med tomat, chili og agurk

Tareq Taylor henter modne grønnsaker i hagen og serverer dem med blåskjell. Oppskrift fra tv-serien Hygge i hagen.

Slik gjør du

Vask og rens blåskjellene. Finhakk chili, paprika, løk, hvitløk og tomater. Skrell agurken og skjær den i terninger på 1 x 1 cm.

Varm gryten godt opp. Hell i olivenolje og de hakkede grønnsakene. Gjem agurkterningene til slutt. Ha i blåskjell og hvitvin. Sett på lokk. Kok blåskjellene til de har åpnet seg. Rør av og til mens det koker.

Press sitronsaft over, og smak til med salt. Rør til slutt inn basilikum og agurkterninger. Serveres straks.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT