NRK Meny
Blåskjell
Foto: NRK

Blåskjell med strandkrydder

Plukk grasløk, strandløk, bergmynte, timian, bakkemynte, enghumleblom, vassmynte, ryllik eller rynkeroser og bruk dem på blåskjell.

Slik gjør du

Børst og rens blåskjellene og fjern «skjegget».

Legg dem i en kasserolle, gjerne med 1 dl øl eller hvitvin, 1 ss soppekstrakt, et par småkrabber, rikelig med gressløk, litt bergmynte (oregano), timian, matolje og et par tak med pepperkverna.

La koke under lokk ca. fem minutter til skjellene åpner seg. Alle skjell som ikke åpner seg, SKAL kastes.

TIPS: Eksempler på kryddervekster i strandområder: grasløk, strandløk, bergmynte, timian, bakkemynte, rot av enghumleblom (smaker nellik), vassmynte, vill gulrot, strandkvann, ryllik, perikum og rynkeroser.

Kilde: Matsprell i naturens verden, NRK Aktivum 2006