Blåskjell med spekepølse, løk og grønnkål

Tilsett godt brød, noen dråper sitron og litt grønt til pynt så har du et helt måltid.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Blåskjell med spekepølse, løk og grønnkål

Mat som går fort å lage, men lang tid å spise. Det er noe vi setter pris på når vi skal kose oss flere sammen. Lars Erik Vesterdal damper en gryte med blåskjell, god pølse og grønnsaker.

Slik gjør du

Vask blåskjellene godt, og kast de som allerede er åpne.

Kutt opp spekepølse og grønnsakene i fine biter. Fres dette i smør, og tilsett skjellene. Tilsett øl og fløte, og damp under lokk i ca. 6 minutter eller til alle skjellene har åpnet seg.

De skjellene som ikke åpner seg er døde og må IKKE spises. Og husk at blåskjell skal ha en frisk lukt av hav, da er de ferske og gode.

Server dette med et godt brød.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1