NRK Meny
Blåskjell med rotfrukter

Sunn mat med rotfrukter og blåskjell.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Blåskjell med rotfrukter

Det er i den kalde årstiden at skalldyrene er best. Niklas serverer dem med rotfrukter kokt i sjyen fra blåskjellene.

Slik gjør du

Skyll blåskjellene og kast dem som ikke lukker seg.

Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje i en stor gryte.

Tilsett blåskjellene og slå over hvitvinet. Legg på lokk og la det koke i 5 minutter. Sjekk blåskjellene igjen. Nå skal blåskjellene ha åpnet seg, og de som ikke har gjort det skal kastes.

Skjær poteter, gulrøtter og sellerirot i terninger. Hell over sjyen fra blåskjellene i en gryte og tilsett rotfruktene, dill og persille. La det koke i ca. 8 minutter.

Server blåskjellene med rotfruktene i dype tallerkener. Pynt med dill.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT