Slik gjør du
Vask og skrubb blåskjellene. Kast alle blåskjell som ikke lukker seg når du slår på skallet. Skrell løk og hvitløk finhakk dem. Finhakk chilien. Skjær opp gulrøttene.
Hell olje i bunnen av en kjele og stek grønnsakene til de blir myke, men ikke får farge. Tilsett blåskjellene og slå på vinen. Kok på høy varme med lokk til skjellene har åpnet seg, ca. 5 minutter.
Sett et dørslag over en gryte og slå av blåskjellene og kraften havner i gryten. Fjern blåskjellene som ikke har åpnet seg. Legg de andre blåskjellene tilbake i gryten de ble kokt i.
Sett gryten med blåskjellkraften på komfyren. Varm opp over middels varme og tilsett kokosmelk, revet skall fra en lime og saften fra begge. Smak til med fiskesaus, soyasaus og tørkede limeblader. Hell kraften over blåskjellene og server i fire skåler.
Pynt med frisk koriander og limebåter. Serveres med godt brød eller baguette til å dyppe i den gode suppen.