Blåskjell med eplesider

Tenker du at blåskjell er mat til de spesielle anledningene? Det behøver du ikke. La familien få blåskjell til middag!

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Blåskjell med eplesider

Hanne Frosta har kjøpt eplesider på Vinmonopolet. Litt går i blåskjellgryta og resten drikkes til maten. Denne oppskriften kan serveres som forrett til fire personer eller som lunsjrett til to.

Slik gjør du

Pass på at du får litt is i posen når du handler blåskjellene. Ta gjerne med en liten termobag til butikken.
Spør etter plukkedato, kjøp de ferskeste. Kjøper du skjell i nett står både plukkedato og best før-dato på. Ha skjell liggende på is.

Kast åpne eller knuste skjell. Riv av "skjegget", skrubb og skyll skjellene. Purreløk kuttes i fine stimler.

Ha skjell i en kjele. Ha på sider, smør, ramsløk og purreløk. Ha på lokk. Full varme. Dampes ca 4- 5 min. Rist pannen etter 2-3 minutter. Når alle skjellene er åpne er de ferdige.

Server gjerne med litt salat, eller ferskt brød og urtemajones. Alt i skjellene kan spises.

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld