NRK Meny
Blåskjell i urtepakke på grillen

Etter at blåskjellene er ferdige på grillen pakkes pakken opp og blåskjellene legges sammen med poteter og reddiker. Så helles kraften fra pakken over.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Blåskjell i urtepakke på grillen

Når blåskjellene kokes i en tett pakke blir det en mer konsentrert skalldyrsmak. Blåskjellene serveres med ferskpoteter, reddiker og friske urter.

Slik gjør du

Rens blåskjellen godt. Kast de som ikke lukker seg.

Legg blåskjellene på et bakepapir sammen med de friske urtene. Pakk alt sammen i al-folie. Pakken må være helt tett, så ikke noe renner ut på grillen.

Legg pakken på en varm grill og legg på lokket. Grilles i 10-15 minutter til blåskjellene har åpnet seg og er ferdige. Avkjøles i pakken.

Kok opp potetene og del dem i to mens de ennå er varme. Riv over sitrontimian, olivenolje, salt og pepper. Del reddikene og bland dem med potetene sammen med blåskjellene og kraften fra blåskjellene. Bland alt sammen og server med nybakt brød.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT