Blåskjell i lefser

Blåskjell i tynnbrød med poteter, sylteagurk, spinat og en saus med grønnsakterninger.

Foto: YLE

Blåskjell i tynnbrød

Saus av honningøl og grønnsaker, dampede blåskjell og tynnbrød passer godt å spise ute. Paul Svensson lager den på bålpannen i Strömsö.

Slik gjør du

Varm opp en stekepanne eller en bålpanne. I Finland kalles den muurika og er en bålpanne som står på egne bein. Den kan også gå på strøm eller gass.

Stek blåskjellene i litt olivenolje til de åpner seg. Ta kjøttet ut av skjellene.

Stek finhakket sjalottløk, hvitløk og sellerirot på lav varme til de er myke. Ha på honningøl, og etter hvert fløte.

La det koke, smak til med salt og hvit pepper. Avslutt med knuste poteter, persille og blåskjell.

Legg blandingen i tynnbrød, toppes med spinat og båter av sylteagurk.

Tips

Svensk tunnbröd er tynt hvetebrød som ligner på våre lefser, lomper eller tortilla.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE