NRK Meny
Blåskjell
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Blåskjell

Vær generøs, kjøp inntil 1 kg blåskjell per gjest.

Slik gjør du

Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du, så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
Etter 3- 4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
Damp videre 3 - 4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks.

Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Finhakk den nederste og innerste delen av sitrongresset og skjær resten i ca 3 cm store biter.
Tilsett kokosmelk, finhakket chili og sitrongress når blåskjellene er dampet og åpne.
Rist, kok opp og server straks.