Laster innhold, vennligst vent..
«Blank» potetsalat

Bland potetsalaten med dine favorittgrønnsaker, så blir dette en sikker vinner.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Blank potetsalat

Norske nypoteter er nydelige i seg selv, og de kan blandes med urter, oliven, soltørkede tomater, rødløk og fetaost til en potetsalat sånn som her. Passer godt til all grillmat.

Slik gjør du

Vask og skrubb potetene nøye, og kok dem møre i saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. De minste potetene kan være hele, de litt større kan deles i grove biter.

Rens og finhakk rødløken, finsnitt vårløken og hakk soltørkede tomater og oliven. Visp sammen olje, eddik og sennep. Smak dressingen til med salt og pepper, og vend den sammen med potetene.

Ha potetene over i en passende serveringsbolle og dryss over rødløk, vårløk, tomater, oliven, smuldret fetaost og hakkede urter.

Tips

Andre grønnsaker som for eksempel asparges, sukkererter og reddiker kan også tilsettes hvis ønskelig.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»/NRK1