Laster innhold, vennligst vent..
Opptak fra Fjernsynskjøkkenet 29. april 1997. Oppskriften finner du her: http://www.nrk.no/mat/blabaermuffins-1.7310918.

Ingrid Espelid Hovig baker blåbærmuffins i Fjernsynskjøkkenet, 26. april 1997.

Blåbærmuffins fra Ingrid Espelid Hovig

Det er viktig å ikke arbeide for mye med røren. Da blir muffinsene seige. Ingrid Espelid Hovig bruker banan i denne oppskriften på blåbærmuffins.

Slik gjør du

Sett ovnen på 180°C.

Ta av litt av melet, og bland resten av melet, sukkeret, bakepulveret, natronen og vaniljesukkeret i en bolle.

Mos bananen og visp den sammen med melken, eggene og oljen i en litt større bolle. Ha melblandingen i og rør raskt sammen med en slikkepott. Røren må ikke røres seig.

Dryss resten av melet over blåbærene og bland dem forsiktig i røren.

Bruk doble papirformer. Sett dem på plate med godt mellomrom. Fyll formene vel halvfulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 15-20 minutter. Kjenn med en kakenål om muffinsene er ferdigstekte.

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet