NRK Meny
Blåbærmuffins

At Australia er preget av engelsk bosetting setter sitt preg på tilbehøret til kaffe – og 'teatime'. Store flotte fat med muffins, scones med noe søtt til eller en liten pai ble etter hvert et kjent og kjært møte. Smaksvarianter kan være kirsebær eller sitron.

Foto: Astrid Hals/www.matprat.no

Blåbærmuffins

Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær.

Slik gjør du

Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis.
Smelt smøret og bland det med melken. Ha blandingen i eggedosisen.
Bland det tørre, og ha det i røren til slutt.
Tilsett blåbærene, skal du ha noe til pynt må du holde av litt.
Fordel røren i muffinsformer.

Stek dem på 190 ºC i 20-25 minutter.

Avkjøl muffinsene på rist.

Dryss litt melis på muffinsene, og pynt med mynteblader, og legg dem på en seng av blåbær.

Kilde: www.matprat.no