NRK Meny

Bitende steinbit

Denne retten er like god, uansett om du har fanget fisken selv eller ikke.

Slik gjør du

Skjær den rene fiskefileten i to deler.

Bland inn presset hvitløk og revet ingefær i halvparten av chili/paprika-marinaden. Rør inn litt olje.
Vend fiskestykkene i dette og la dem ligge ca. 10 minutter.

Bruk resten av marinaden som grunnlag for sausen.
Stek soppen gyllen i olje i en panne.
Ha lit olje i en kjele og tilsett marinade. La det surre en stund.
Hell på fløte og hvitvin og la sausen koke inn til passende konsistens.
Smak til med salt og pepper, og tilsett raust med hakket gressløk før servering.

La ris/vinbladpakkene renne av og stek dem i nøytral olje i pannen.

Varm opp god olje og stek den marinerte fisken på begge sider.

Ha sausen som et speil på to varme tallerkener. Legg fiskestykkene midt på og fordel sopp og ris/vinbladpakker rundt.

Tips

Pynt med friske urter.