Biryani med kylling

Tareq Tylor serverer kylling biryani med nan, og oppfordrer til å spise med hendene.

Foto: Eva Robild / SVT

Biryani med kylling

Biryani er en rett som har sine røtter i Midtøsten, men er nå mest kjent i indisk og pakistansk matlaging. Man bør begynne dagen før med å marinere kyllingen. Kylling og ris koker sammen i gryte med tett lokk.

Slik gjør du

Trinn 1

Begynn med å marinere kyllingen. Det skal helst skje dagen før. Skjær kyllingen i store, fine biter. Legg bitene i en skål.

Knus kardemommefrøene i en morter og strø dem over kyllingen. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt sammen. La kyllingen stå i kjøleskapet over natten eller minst tre timer.

Trinn 2

Bløtlegg risen i kaldt vann i en time.

Legg den marinerte kyllingen i et jevnt lag i bunnen av en stor kasserolle sammen med en spiseskje olje.

Kok opp minst to liter vann og tilsett laurbærblader, gee og salt. Kok den bløtlagte risen i cirka fire minutter, til den er nesten ferdig. Løft risen opp av vannet med en hullsleiv, og legg den i et fint lag over kyllingen.

Løs opp safranen i melk. Spre den utover risen, sånn at cirka halvparten av risen blir fin og gul. Ha rosiner og mandler øverst. Ha på tett lokk.

Hvis ikke lokket blir helt tett, kan man lage en enkel deig av hvetemel og vann som legges langs kanten på lokket. Sett et lodd på lokket.

Sett gryten på komfyren på middels høy varme i cirka ti minutter. Skru ned varmen til det laveste. La alt stå og trekke på ettervarmen i ti minutter før servering.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT