NRK Meny
Video Lars Barmen og Ronny Finsås lager biffsauté

Lars Barmen og Ronny Finsås er på Finse og lager mat ute i snøen. Det blir biff, god saus og grønnsaker.

Biffsauté med soppsaus til skituren

Hemmeligheten bak et godt måltid ute er forberedelsene du gjorde inne. Lars Barmen har laget saus og forkokt grønnsakene. Da er det ingen sak å servere biff til kjøkkensjefen på Finse, Ronny Finsås.

Slik gjør du

Forberedelser hjemme eller på hytta

Skjær oksefileten i fingertykke strimler og pakk strimlene i plastpose.

Saus
Smelt smør og bland med mel, la det bli brunt under omrøring. Spe med kraften og la sausen småkoke i 10 minutter.

Fres løken i olje og tilsett rødvin. La den koke til halvparten av væsken er fordampet. Tilsett sopp og grunnsausen og kok videre i 3 minutter.

Avkjøl og ha sausen over i en tett boks.

Grønnsaker
Kutt grønnsakene i små biter og kok dem i lettsaltet vann.

Ha i grønnsakene alt etter koketid (blomkål og løk først, kok videre i 3 minutter, tilsett broccoli og paprika i 1 minutt, tilsett sukkererter og vårløk, kok 1 minutt til). Sil av vannet. Ha grønnsakene i isvann og avkjøl.

Sil av isvannet og pakk grønnsakene i tett pose.

Når du er på tur

Kok opp sausen og ha i grønnsakene. Stek kjøttet raskt i en stekepanne og hell det over i sausen og la det trekke i 1 minutt. Server umiddelbart.

Tips

Potetene stekes på bål eller grill.

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny fra 2002