Slik gjør du
Forberedelser hjemme eller på hytta
Skjær oksefileten i fingertykke strimler og pakk strimlene i plastpose.
Saus
Smelt smør og bland med mel, la det bli brunt under omrøring. Spe med kraften og la sausen småkoke i 10 minutter.
Fres løken i olje og tilsett rødvin. La den koke til halvparten av væsken er fordampet. Tilsett sopp og grunnsausen og kok videre i 3 minutter.
Avkjøl og ha sausen over i en tett boks.
Grønnsaker
Kutt grønnsakene i små biter og kok dem i lettsaltet vann.
Ha i grønnsakene alt etter koketid (blomkål og løk først, kok videre i 3 minutter, tilsett broccoli og paprika i 1 minutt, tilsett sukkererter og vårløk, kok 1 minutt til). Sil av vannet. Ha grønnsakene i isvann og avkjøl.
Sil av isvannet og pakk grønnsakene i tett pose.
Når du er på tur
Kok opp sausen og ha i grønnsakene. Stek kjøttet raskt i en stekepanne og hell det over i sausen og la det trekke i 1 minutt. Server umiddelbart.
Tips
Potetene stekes på bål eller grill.
Oppskrift:
Se også:
Kilde: Lars Barmen i TV-serien Barmeny fra 2002