NRK Meny
Biff Wellington

Biff med soppfyll og pakket i butterdeig servert med sopp, rosenkål og madeirasaus.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Biff Wellington med soppfyll

Biff Wellington med soppfyll, madeirasaus og rosenkål. En 80-tallsklassiker som lyser opp!

Slik gjør du

Soppfyll
Kjør sjampinjongene til soppfyllet i en matprosessor sammen med løken. Brun sopprøren i smør og la væsken koke inn. Tilsett fløte. La det koke videre til massen blir kremete. Smak til med salt og pepper og la fyllet stå til avkjøling.

Madeirasaus
Kok ned alt unntatt olivenolje til det halve. Smak til med salt og pepper. Ha i olivenoljen ved servering. La olivenoljen lande først mykt i en skje, så sausen perler seg fint. Det gjør at sausen blir mer som en rørt varm vinaigrette.

Biff Wellington
Salte og pepre oksefileten og brun den raskt i smør og olje i en stekepanne. La den avkjøles.

Legg et ark plastfolie på et skjærebrett. Legg skinken som takstein på plastfilmen. Smør soppfyllet utover skinken og legg oksefileten i midten. Smør sennep på kjøttet. Rull alt inn i plastfolien så det holder seg sammen. Så langt kan du forberede.

Sett ovnen på 230 °C. Sett en stekeplate i ovnen, så den blir varm.

Legg butterdeigarkene sammen og kjevle dem ut i rikelig med mel, så de ikke henger fast i bordet.

Rull kjøttet ut av plastfolien og legg det midt på butterdeigen. Rull kjøttet inn i butterdeigen og fest kantene med litt eggeplomme.

Skjær et par diagonale snitt på toppen av deigen, så dampen kan komme ut og kjøttet ikke skal bli kokt.

Legg butterdeigrullen på den varme platen med skjøten ned og sett et digitalt termometer i kjøttet.

Sett platen midt i ovnen. Senk temperaturen etter 10 minutter til 160 °C. Kjøttet er ferdig etter 25-35 minutter eller når det har fått en innertemperatur på 54 °C.

Sopp og rosenkåltilbehør
Brun soppen i smør i et par minutter. Bland inn rosenkålbladene og la dem steke med. Tilsett persille, salt og pepper.

Server kjøttet varmt, skåret i skiver sammen med tilbehøret.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4