Biff med trøfler

Italiensk biff i skiver servert med trøfler.

Foto: Fra Tv-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Biff med trøffelsmør

Italienere elsker en god biff og tilbereder den på flere forskjellige måter. Denne er toppet med sommertrøfler og passer til en spesiell anledning. Husk å ta ut biffen fra kjøleskapet 20 minutter før tilberedning.

Slik gjør du

Ha smøret i en bolle sammen med revet trøffel og rør det godt sammen. Bruk en treskje. Ha smøret over på litt plastfolie og rull det sammen til en pølse. Snurr endene på folien stramt rundt og legg det kaldt i minst en time. Ta av plasten og del smøret opp i 1 cm tykke skiver. Legg dem tilbake i kjøleskapet.

Ha rucolaen i en bolle og bland den med olivenoljen. Anrett den på et avlangt fat. Forvarm en grillpanne i 5–10 minutter til den er glovarm. I mellomtiden tørker du av biffene og pensler begge sidene med litt olje. Krydre med litt pepper.

Legg 2 biffer i pannen og stek i 2 minutter. Press dem ned med en stekespade. Snu dem og legg på en skive med trøffelsmør og strø på litt salt. Stek dem i 2 minutter til. Da er de «rå». Ta biffene ut av pannen og la dem hvile. Stek resten av biffene på samme måte og la også de siste biffene få hvile i minst to minutter.

Del biffene opp i skiver, cirka 5 mm tykke, og anrett dem oppå rucolaen. Dryss over de skivede trøflene.

Tips

Italienerne liker biffen sin rå. Hvis du foretrekker den litt bedre stekt må du steke den litt lenger.

Kilde: Gino D'Acampo fra TV-serien «Ginos italienske fristelser»