NRK Meny
Biff à la Lindström
Foto: Fra TV-serien «Tinas mat»

Biff à la Lindström med gulrotstuing

Slik gjør du

Biff à la Lindström
Skjær av skorpene på brødet og legg skivene i melk. Bland mykt brød med hakket kjøtt, egg, hakkede rødbeter, agurk og kapers. Krydre med salt, pepper og eventuelt litt sukker. La farsen stå og hvile i 10 minutter før steking. Forme karbonader og brun dem i olje og smør i ca 7 minutter på hver side.

Gulrotstuing
Skrell gulrøttene. Sett på en kjele med vann. Ha smør, urter, salt og pepper i vannet. Kok gulrøttene til de er møre (forskjellig for forskellige gulrøtter).

Smelt smøret i en kjele og stek purren og halvparten av sjalottløken.. Sikt på melet. Tilsett melken litt etter litt. Visp slik at det ikke blir klumper. Kok melkesausen i ca 10 minutter til melsmaken forsvinner.

Visp ned osten og smak til med salt og pepper. Bland ostesausen med kokte gulrøtter, poteter, persille og resten av hakket sjalottløk.

Server biffer og gulrotstuing med en frisk salat.

Tips

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»