Kjøttdeig, poteter, løk, rødbeter, sylteagurk og egg.

Det går helt fint å lage biff à la Lindström med vanlig kjøttdeig. Ikke bare kjøtt fra polare strøk.

Foto: Erik Bull / NRK

Biff à la Lindström

Biff à la Lindström. Adolf Lindstrøm fra Hammerfest var kokk på polarekspedisjoner med Amundsen og Nansen. Han laget Biff Lindstrøm med hele kjøttstykker. Vi har tatt fram den svenske varianten med kjøttdeig som er oppkalt etter en svensk Lindström.

Slik gjør du

Bland kjøttdeigen med salt og pepper. Rør inn melk og det sammenpiskede egget. Rør poteter, løk, rødbeter og agurker inn i kjøttdeigen. Kjøttdeigen formes til åtte litt høye biffer.

Brun smør i en stekepanne og stek biffene på middels varme, 2-3 minutter på hver side. Settes så i stekeovnen på 180 °C i ti minutter.

Server gjerne med sennep, kapers og kokt potet og en brun saus. Svenskene tar gjerne litt revet pepperrot også for å gi det hele en ekstra spiss.

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset